Click pentru mai multe produse
Nici un produs nu a fost gasit

CarPro 3Clays - Set claybar - kit 3 argile decontaminare auto ultrafina, fina si medie

Argila pentru decontaminare -  set 3 argile decontaminare auto ultrafina, fina si medie

Citeste mai multShow less
119,90 RON (inclusiv TVA)
Referinta:
CarPro 2

Credit module TBI Bank 1.1.3

30.04 Lei x 4 rate

Preferat18
Adauga la lista de dorinte(3)
Producator:
You may also like
Descriere

Argila pentru detailing este o substanta care este proiectata pentru a elimina contaminantii lipiti de vopsea, lasand vopseaua fina ’’ca de sticla’’, permitand aplicarea mai usoara si mai fructuoasa de polish, glaze, sealant-uri si ceara.
Argila de la CarPro poate fi folosita cu orice lubrefiant cu pH neutru, precum si cu apa.

Produsul de fata este disponibil in 3 duritati (medie, fina si ultrafina). Lubrefiata suficient, poate fi folosita fara riscul de a lasa urme pe finisajele masinii.
Argila CarPro este elastica si fina, mai putin lipicioasa decat celelalte argile disponibile pe piata.
Au fost gandite pentru indepartarea contaminarii usoare/medii de pe suprafata masinii fara riscul zgarierii.

Specificatii:

    Alba - Ultra Fina
    Verde - Fina
    Galbena - Medie

Fiecare bucata de 100g are propria cutie de plastic, pentru a o mentine curata si a putea fi refolosita fara riscul de a se atasa mizerie de ea.

Argila poate fi folosita pe vopsea, sticla si jante. Utilizati întotdeauna argila separat pe fiecare tip de suprafate - adica, daca intai ati decontaminat jantele, nu mai folositi aceeasi argila pe vopsea, este foarte posibil ca praful (de placute de frane) de pe jante încorporate în argila sa zgârie vopseaua. Cand vrei sa speli masina, o vei gasi acoperita de o multitudine si varietate de contaminanti proaspeti, precum noroi, praf, bombe de la pasari si multe altele. Pe langa acesti contaminanti, vor exista o multime de contaminanti (la nivel mult mai mic) acumulati si lipiti de vopsea/lac de-a lungul timpului. Acesti contaminati lipiti sunt greu de vazut cu ochiul liber, dupa spalare masina ta arata curata. Cu toate acestea, daca rulati usor degetele peste vopsea, se poate observa ca vopseaua se simte cu rugozitati. Aceasta rugozitate care se simte este datorata contaminantilor de pe vopsea. Punand mana intr-o punga veti simti acesti contaminanti mult mai usor.

Exemple de contaminanti sunt:
> praf de frâna - particule ascutite, se încorporeaza în vopsea
> contaminanti industriali
> rasini din copaci - foarte lipicioase, adera ferm la vopsea
> gazare (vopsea din alte surse ajunsa involuntar pe masina)
si exista multe alte tipuri de contaminanti la care masina dvs. este supusa in mod regulat.

Scoaterea contaminantilor lipiti – Argila

În scopul de a elimina contaminantii lipiti si a restabili o suprafata fina ca sticla a vopselei, se foloseste argila pentru detailing. Lasand in urma o suprafata neteda (precum si foarte placuta la atingere), argila indeparteaza efectiv contaminantii lipiti/infipti in vopsea/lac. O spalare, oricat de migaloasa, nu poate face acest lucru. Prin aplicare de ceara sau sealant fara a decontamina masina, pur si simplu acoperim odata cu lacul/vopseaua si contaminantii.

Inainte de decontaminare, intotdeauna spalati masina de contaminantii proaspeti. De asemenea, respectati indicatiile producatorului pentru o utilizare corecta.
Aproximativ 40 - 50g de argila ar trebui sa fie suficiente pentru a decontamina o masina de clasa medie. Este recomandat a rupe/taia batonul de argila in 2-3 parti mai mici. Daca masina este mai mare, folositi o bucata mai mare de argila.

Rulati bucata de argila ca o bila, apoi ca un carnacior si mai apoi aplatizati-o intre palme.
Cand faceti acest lucru, trebuie sa va asigurati ca argila este moale si calda. Daca se raceste, se poate intari sau poate deveni fragila, lucruri ce pot cauza zgarieturi noi. De-a lungul procesului de decontaminare, trebuie sa ne asiguram ca argila nu se raceste sau intareste..

Lucrati pe suprafete mici, si incepeti cu plafonul, capota, apoi partile superioare ale lateralelor, apoi partile de jos ale lateralelor (precum la spalat, trebuie inceput cu partile mai curate ale automobilului). Inainte de inceperea decontaminarii fiecarui panou in parte, se poate pulveriza putin quick detailer si sterge cu o laveta pentru a indeparta posibilul praf/mizerie depusa dupa spalare, pentru a preveni posibilele zgarieturi.
Lucrati pe suprafete mici, de exemplu de 60 pe 60 cm. Pulverizati lubrifiant suficient ca suprafata sa ramana uda. De asemenea pulverizati si pe argila. Usor stergeti vopseaua cu bucata de argila cu miscari liniare dute-vino, aplicand o presiune foarte mica, doar cu degetele. Niciodata nu miscati argila pe vopsea uscata, iar daca suprafata incepe sa se usuce inainte sa fiti multumiti de decontaminare, mai pulverizati lubrefiant. Mentineti si argila umezita. Indata ce considerati decontaminata suprafata (ar trebui sa se simta foarte fina) indepartati lubrifiantul cu o microfibra curata si moale.
Impaturiti bucata de argila in mod regulat – pe langa mentinerea argilei calde, in acest fel veti obtine o noua suprafata curata cu care puteti continua lucrul. Tineti minte ca argila ridica particule ascutite, deci daca veti folosi o singura parte a argilei pentru o suprafata prea mare apare riscul de a induce zgarieturi datorita mizeriei inglobate si care inevitabil va ajunge in contact cu vopseaua/lacul. Din acest motiv, impaturiti argila pentru a releva o suprafata curata si folositi mereu o presiune scazuta. Cand nu mai reusiti sa impaturiti argila pentru a descoperi o suprafata curata, aruncati bucata de argila.
Continuati pana cand ati decontaminat complet masina. In functie de agresivitatea argilei, veti indeparta partial sau complet ceara/sealant-ul aplicat anterior pe masina, deci dupa fiecare decontaminare este recomandata o sigilare a suprafetei (ceara/sealant).

Note despre folosirea argilei
- Argila este sigura daca e folosita cu grija. Poate provoca zgarieturi daca nu este folosita corespunzator.
- Intotdeauna impaturati argila ca sa apara o noua suprafata curata.
- Mereu tineti argila si suprafata foarte bine lubrifiate.
- Folositi doar o usoara (sau deloc) presiune aplicata cu degetele.
- Incearca sa lucrezi cu argila impreuna cu o manusa de nitril. Asa nu risti ca sa se ia mizeria din piele pe argila, iar aceasta sta mai bine lipita de manusa decat de pielea mainii (riscul de a scapa argila pe jos se minimizeaza).
- Daca bucata de argila cade pe jos, aceasta va ridica multa mizerie care va produce defecte vopselei, aruncati-o.
- Mentineti argila calda si flexibila – daca se raceste, se intareste si devine sfaramicioasa si poate provoca zgarieturi.
- Argila poate fi tinuta intr-un pahar cu apa calda (in special iarna) pentru a se incalzi.

Mod de prezentare: set argila 3 tipuri a cate 100g (medie, fina si ultrafina) plus cutii pentru pastrare.

Citeste mai multShow less
Detalii ale produsului
CarPro 2
Comentarii
Nici un comentariu

Meniu

Setari

Click pentru mai multe produse
Nici un produs nu a fost gasit

Creeaza un cont gratuit pentru a salva produsele preferate

Conectare

Creeaza un cont gratuit sa folosesti listele de dorinte.

Conectare